Dine arbejdsmiljørepræsentanter (AMiR) hedder Anette M. Nielsen og Tine B. Nygaard. De kan altid kontaktes på mail:

Anette.Margrethe.Nielsen@rsyd.dk

Tine.Broechner.Nygaard@rsyd.dk

Hvis du oplever problemer i forhold til det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø, skal du kontakte dem eller din afdelingssygeplejerske. 

Følgende punkter er relevante at vide noget om for dig, som er ny i FAM:

Arbejdsskader

  • Hvis du er kommet til skade, er det vigtigt, at kontakte dine kollegaer og få den hjælp/behandling, du har brug for.
  • Du skal kontakte AMiR eller din afdelingssygeplejerske, så skaden kan blive indberettet, helst indenfor 9 dage. 
  • En stikskade er også en arbejdsskade, der skal anmeldes.

Nærved-ulykker

  • En nærved-ulykke er en ulykke som ikke skete fordi du var heldig. Det vil sige, at det var en tilfældighed der var skyld i at ulykken ikke ramte. 
  • Registreringsskema til anmeldelse af nærved-ulykker ligger på intranettet.

Vold og trusler

  • Alle opfordres til at bære overfaldsalarmer. De hænger uden for hvert teamkontor. Når alarmen aktiveres vil der på displayet på gangen stå, hvor du befinder dig. Alarmen lyder, dine kollegaer og portører kommer til steder. Politiet kommer hvis der ringes 112.
  • Hvis du bliver udsat for psykisk og/eller fysisk vold eller trusler om vold, er det vigtigt, at du fjerner dig fra den pågældende patient, trykke rpå overfaldsalarmen og søger hjælp ved dine kollegaer. Kan du ikke komme væk skal du trykke på den overfaldsalarm, som du altid skal have på din uniform og råbe om hjælp. 
  • Forsøg aldrig at tilbageholde patienter, som vil gå fra afdelingen eller som er aggressive, sørg for at have en flugtvej bag dig, tryk på overfaldsalarmen og kom i sikkerhed. 
  • Vold og trusler om vold både psykisk og fysisk skal indberettes, via din arbejdsmiljørepræsentant eller afdelingssygeplejerske. 

SVS har en instruks i forhold til vold og voldsforebyggelse, den findes på Infonet eller nedenstående link:

http://infonet.regionssyddanmark.dk/#DOKID=89110

Psykisk arbejdsmiljø

I FAM vægter vi det psykiske arbejdsmiljø højt. Vi har derfor en hensigtserklæring om vores indbyrdes adfærd i FAM:

  • I FAM har alle ret til at blive behandlet med respekt, og alle har pligt til at omgå hinanden på en værdig måde. Det indebærer blandt andet, at vi accepterer hinanden forskelligheder, og at vi til daglig taler til hinanden og ikke om hinanden. 
  • Krænkende adfærd, som for eksempel mobning accepteres ikke. 
  • Det er mobning når en person gentagne gange udsættes for sårende eller nedværdigende handlinger, som han eller hun ikke kan forsvare sig imod. Eksempler kan være grove drillerier, sladder, latterliggørelse af andres holdninger eller udseende, at ignorere personer eller udelukke dem fra fællesskabet. 
  • Det er vores fælles ansvar at sætte en stopper for mobning. Alle har derfor ret og pligt til at klage over medarbejdere og ledere, der udviser krænkende adfærd. Samtidig har vi hver især ansvar for selv at medvirke til at forebygge eller løse situationer præget af mobning eller alvorlig konflikt.

Arbejdspladsbrugsanvisning (ABV)

Alle de kemiske produkter du finder i skabe i de forskellige teams, har en brugsanvisning og herunder en vejledning i hvad du skal gøre hvis du kommer til skade/spilder/får det i øjnene/på huden.

Mappen finder du i personalerummet/konferencerummet ved siden af personalets dueslag. Oversigten kan desuden findes på Retox, via intranettet.

Arbejdspladsvurdering og MedarbejderTilfredshedsUndersøgelse:

Arbejdspladsvurdering (APV) er et redskab til at kortlægge, prioritere og løse arbejdsmiljøproblemer i FAM.

Hvert år sendes et link via din mail med et spørgeskema om arbejdsmiljøet. Det ene år handler det om det psykiske arbejdsmiljø MedarbejderTilfredshedsUndersøgelse (MTU), og det andet år handler det om det fysiske arbejdsmiljø (APV).

Brand

Engang om året mellem juni-oktober skal du gennemføre e-læringskurset Brandskolen, via Plan2Learn. 

Du har mulighed for at deltage i praktisk træning, hvor brandslukningsudstyret afprøves i praksis. Tilmelding sker også via Plan2Learn. 

Hvis du opdager brand/røgudvikling skal du:

  1. Alarmér – alarmér brandvæsnet via de brandtryk der er ved udgangene i hvert team. De kan se hvilket brandtryk der er aktiveret. Få hjælp fra dine kollegaer og ring 112. Informer om brandens omfang. 
  2. Red –Red truede personer i sikkerhed, følg flugtvejssymbolerne i loftet. 
  3. Sluk branden – bekæmp branden med egnet brandbekæmpelsesudstyr. Fx brandslange med vand eller brug dyne som brandtæppe. 
  4. Begræns branden – hvis branden er så stor, så du ikke kam bekæmpe den, skal du lukke døre/vinduer til det rum hvor det brænder. 

Du finder brandbekæmpelsesudstyr samt Brand og Flugtvejsoversigten ved udgangene til hvert team. Mere information omkring brandsikkerhed på SVS finder du her:

http://infonet.regionssyddanmark.dk/D4Doc/book/docshow.asp?DokID=39048

Vi, Anette og Trine vil forsøge at få hilst på dig, en dag du er på arbejde.

Tillidsrepræsentant for sygeplejersker

Din tillidsrepræsentant (TR) for DSR hedder Maria Stougaard. Ved ansættelse i FAM kan hun være behjælpelig med at drøfte spørgsmål omkring løn, ansættelse, arbejdsmiljø, personalepolitikker, kompetenceudvikling, uddannelse og personsager.

TR har tavshedspligt, så du kan trygt henvende dig med spørgsmål eller hvis du har brug for råd og vejledning. TR kan kontaktes enten personligt, på mail eller telefon. 

Mail: Maria.Stougaard@rsyd.dk

Tillidsrepræsentant for Social- og sundhedsassistenter

Din tillidsrepræsentant (TR) for FOS hedder Pia Sørensen. Ved ansættelse i FAM kan hun være behjælpelig med at drøfte spørgsmål omkring løn, ansættelse, arbejdsmiljø, personalepolitikker, kompetenceudvikling, uddannelse og personsager.

TR har tavshedspligt, så du kan trygt henvende dig med spørgsmål eller hvis du har brug for råd og vejledning. TR kan kontaktes enten personligt, på mail eller telefon. 

Mail:  Pia.Sorensen.Skov@rsyd.dk